Autorka, čerpající z odborných znalostí i osobních zkušeností, v knize představuje svoji unikátní metodu léčby atopického ekzému, založenou na vysazování a postupném zavádění potravin do jídelníčku malých dětí a kojících maminek. Kromě podrobného popisu metody, vzorových jídelníčků a hypoalergenních receptů kniha nabízí také příběhy vyléčených atopiků a praktické rady zaměřené na péči o pokožku, zdravou střevní mikroflóru a okolní prostředí dítěte. Stává se tak nepostradatelným pomocníkem a důvěrným rádcem, který pomáhá zvládnout atopii a přináší úlevu nejen dětem, ale celé rodině.
Ing. Věra Pekárková Zíková
Vystudovala přírodovědné gymnázium v Třeboni, poté přírodovědu na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích a chemii na Technické univerzitě v Liberci.
U zrodu její eliminačně-expoziční metody léčby atopického ekzému stály kromě vlastní celoživotní zkušenosti s atopickým ekzémem i stejné obtíže dcerky Magdy. Při jejím léčení postupovala systematicky vysazováním a následným zaváděním potravin. Tím dokázala dceřiny atopické projevy zcela vyhojit.
Ovlivňování atopických projevů stravou následně ve své praxi ověřovala a zdokonalovala, aby její postupy byly co nejefektivnější. Výsledkem je jedinečná metoda, která pomohla již více než čtyřem tisícovkám dětí.